Matizze и Charm Mandalas в бар Groove в Капана

23 Апр 2019 09:17
Matizze & Charm Mandalas ви канят в едно от най-интересните места в Капана Пловдив Groove Music & Art бар, където изкуството, хубавата клубна музика, интересната атмосфера и добрите приятели се съчетават в приятен релаксиращ weekend с освежаващи коктейли и хубава бира. Дуото от град Варна ще представят едно по-различно и интересно парти на 27 и 28 април в Groove. Тук вълшебният свят на Мандалите се преплита с House, Tech & Ethno музиката. Освен 21 часа музика за общо 2 дни и 1 вечер, ще имате възможността да станете притежател и на Мандала аксесоар. Очакваме ви, заредени с много усмивки, изкуство и клубна музика!
 
 Зад тази колаборация стои Matizze или Георги, който е учил изобразително изкуство, както и Живопис в Художествена Академия - София. Работи като графичен дизайнер на свободни практика, рисува карикатури, паралелно с това прави музика и Live DJ ивенти. Атче, която е другата половина от проекта също е от град Варна, като оглавява самият бранд Charm Mandalas. Тя е изучавала инженерен дизайн, работи като графичен дизайнер. Страстта към рисуването, красотата на формите, съчетани с цветове и пробуждащи емоции, тя преоткрива във вълшебния свят на мандалите. Не пропускайте шанса да се присъедините към двудневният маратон, този уикенд (27-28.04) в Groove Music & Art - Капана. 
 
 
1. Представи се 
 
Здравейте, аз съм Matizze и съм от Варна.
 
 2. Как започна музикалното ти приключение? 
 
Започна през 90-те когато бях на 7 г. и бях силно впечатлен от подарък за рожденият си ден, който беше аудио касетка на Dr. Alban. Слушах я всеки ден по 10 пъти. Така започнах да следя музиката и всичко свързано с нея. На 11 г. вече бях метъл, както всяко хлапе по-онова време. Малко по-късно един приятел дойде в къщи и ми пусна Josh Wink - Higher State Of Consciousness, това беше ключовият момент в който пожелах да бъда DJ , съответно и стилът. Започнах да посещавам и пускам в локални клубове, като в началото наблягах на различни стилове. 
 
3. Музикални предпочитания на сцена?
 
 В момента съм фокусиран над Deep House, Tech House, Ethno House сцената. Обичам да пускам музика която ме кара да изпитвам емоции.
 
 4. Как създаваш музика? 
 
Разкажи ни с какво експериментираш докато продуцираш. Създавам музика с Ableton Live 10. Обичам физическия допир на музиката, за това постоянно около мен има midi контролери, които много често сменям с Charm Mandalas в Groove 
 
Напоследък експериментирам с това да се ограничавам със семплите, които използвам. Тоест, решавам да направя един трак само с един набор от семпли. Също харесвам да записвам гласа си с телефон и след това да го модулирам на максимум, за да не бъде разпознаваем, но пък уникален. Пея ужасно : ) 
 
5. Последният проект върху който работи? 
 
Стартирах нов тип видео podcast INTMX// в Youtube и Mixcloud. Едночасов сет с моя и музика на артисти, които харесвам, съчетано с визуално изкуство. Понеже другата ми страст е рисуването, след 5 г. в Художествената Академия в София опознах много талантливи хора, които искам да промотирам с моите DJ сетове по - не толкова претенциозен начин, а по-скоро като емоционално интересен background в ежедневието ни, съчетан с музика. 
 
6. Любима парти дестинация?
 
 Всички големи и малки Open Air фестивали с концепция. Последно ми се искаше да бъда тук на ABGT250. 
 
7. Разкажи ни за някое издадено, твое парче. Каква е историята покрай него и къде го представи? 
 
Повечето ми парчета са незавършени или поне останаха в друг стил. Да кажем, че се учих с тях. Последното, което издадох, беше "Game Show". Много нова музика предстои да излезе това лято от мен, така че следете ме в социалните мрежи : ) "Game Show" 
 
8. Как намираш нова музика и артисти?
 
 Намирам нова музика чрез Soundcloud и Beatport. Следя нещата и чартовете там. Напоследък и Facebook - когато някой познат или приятел поства нещо го слушам и support-вам ако ми хареса.
 
 9. Топ 3 на любимите ти парчета.
 
1. Dosem - On Board [Anjunadeep] 
2. Marsh - Black Mountain [Anjunadeep] 
3. Rebuke - Along Came Polly [Defected] 
 
10. Кой те вдъхновява? 
 
1. Еlon Musk 
2. Alan Watts
3. Above & Beyond и концепцията им за лейбъла Anjunadeep 
 
11. Как прекарваш свободното си време, и каква друга музика харесваш?
 
 През свободното си време карам колело в покрайнините. Обожавам планинското колоездене, палатки, пикник с приятели, хамаци. Светът ми е баланс между дигиталният свят, в които работя и начина, по който релаксирам. Charm Mandalas в Groove Слушам всякаква музика, често такава, каквато рядко бих пускал на Live участия. ( Slipknot, Metallica, One Republic и тн. ) 
 
12. Топ 3 на любимите ти филми?
 
 Interstellar Lord Of The Rings Lie To Me ( сериал ) 
 
13. Как се отнасяш към последните няколко парчета докато си зад пулта? 
 
Зависи дали правя Warm Up, или Headline. В първият случай, "успокоявам топката малко" и пускам по-мелодичен/вокал трак. Във вторият случай, пускам нещо много различно или добре позната класика. 
 
14. Фокусираш ли се върху даден стил докато си зад пулта?
 
 Да, фокусирам се върху основният стил и тоналното миксиране. Но се фокусирам и върху хората. Зрителният контакт е важна част за мен и чисто ментално следя хората пред мен : )
 
 15. Какъв “Dj setup” използваш? 
 
Моят личен е NI Kontrol S4 MK2, Novation Launch Control XL, MB 2014, Beats By Dre Tour 2. В клуб харесвам стандарта, тоест CDJ 2000 nexus + Xone 96/92 или DJM 900.
 
 16. По какъв начин си подбираш музиката преди всяко участие?
 
 Сортирам траковете си в стилове. Във всеки стил си правя любима селекция. Ако участието ми е кратко (1 час) селектирам и подреждам траковете си в реда на пускане за да съм сигурен, че давам максимално от музикалния си вкус. Aкo участието ми е дълго 2 дни , както в случая : ) импровизирам на максимум. 
 
17. Какви бяха първите ти премеждия като DJ?
 
 Първите ми премеждия... хм, бяха в това да се старая да правя максимално гладки преходи ( не успявах) с течение на времето и опитът това бързо се оправи. Особено днешно време със SYNC бутонът.. Много съм благодарен,че в началото имаше човек, който да ме научи да пускам на Vinyl. Помня, че ми беше адски трудно, но безкрайно интересно.
 
 18. Какво е усещането да свириш на фестивал и каква музика подбираш? 
 
Усещането да пускаш на фестивал е незаменимо. Макар и да не съм пускал пред огромна публика все още. Занапред това е основното ми желание и черешката на тортата в музикалните ми цели. Харесвам цялата тази комуникация между DJ-ят и хората. Бих се чувствал комфортно и приятно отговорен за начинът,по който бих контролирал емоциите на хилядите хора пред мен. Charm Mandalas в Groove 
 
19. Какво е Charm Mandalas и какво ще представиш в Groove?
 
 Charm Mandalas е бранд притежание на Атче - човекът стоящ зад арт продуктите с мандали, които ще представи в Groove Music & Art на 27-28 април. Харесваме новият тип концепции в последните няколко години. Завръщането на underground сцената, повече внимание към Open Air събития, свързани с всякакъв тип изкуство. Това е и нашата цел. Смятаме, че днес музиката се нуждае и от визия.
 
 Повече информация и програма на събитието може да намерите в социалните мрежи. https://www.facebook.com/events/643165446125144/

Main Menu