Космическите IL VOLO подариха на Пловдив любовта си /снимки+видео/

12 Юли 2022 14:00

Фантастичните Джанлука Джинобле, Иняцио Боскето и Пиеро Бароне излязоха на сцената на Античния театър в Пловдив с хита „The Ecstasy of Gold” на незабравимия Енио Мориконе от филма „Добрият, лошият и злият“. Последваха още великолепни мелодии на знаменития композитор, музикант и диригент – автор на музиката на незабрави хитове в историята на италианското и световно кино, сред които „E piu ti penso“ от „Имало едно време в Америка”, от „Malena”, “Cinema Paradiso“ и други.
„Пеем за любовта“ - казаха великолепните вокалисти с космически гласове и завладяха публиката на Античния театър с палитра от любими класически арии. Сред тях „La donna è mobile“ от обичаната опера на Джузепе Верди „Риголето“, „Nessun Dorma“ от „Турандот“ на Джакомо Пучини, съчетани с вечните песни “My way” на Франк Синатра, „Io che non vivo” (Senza te), “Hallelujah” на Ленард Коен.
Истинско оживление сред зрителите на Античния театър предизвика песента „Дилайла“ на Том Джонс и “Can't Help Falling In Love“ на Елвис Пресли. А с изпълнение на песента „Volare” (на Джипси Кингс) Джанлука, Иняцио и Пиеро вдигнаха на крака публиката, която и затанцува до античните седалки. Последва хитът на Lucio Dalla “Caruso”, която вдигна адреналина на меломаните. От публиката към сцената приближи малката Вая, която бе прегърната от Джанлука. Той поздрави красивото дете и каза, че изпълнението на „О, Sole mio“ е специално за нея. Най-любимата песен в света, създадена преди повече от 120 години от композитора Едуардо ди Капуа по текст на поета и почитател на Наполеон Джовани Капуро, бе запята от цялата зала и огласи Стария град. Това вдъхнови чудесните музиканти от IL VOLO и тримата отидоха при публиката в три от секторите на Античния театър, където се поздравиха със своите фенове. Сред гостите имаше почитатели от Италия, развели национални флагове, от Гърция, Германия, Китай и други. Аплодирайки своите любими изпълнители, меломаните не седнаха до края на концерта и даряваха своите фаворити с цветя, подаръци, сладости, прегръдки и целувки. Последва прекрасната „Наздравица“ от любимата опера на Верди „Травиата“. А за финал, на бис великолепните вокалисти с ангелски гласове изпълниха уникалната песен „Grande Amore”. Прекрасните италианци си тръгнаха с обещанието, че отново ще се върнат в Пловдив.
С грандиозния спектакъл Джанлука, Иняцио и Пиеро стартираха турнето си в България под надслов “IL VOLO SINGS MORRICONE AND MORE”. На 13 и 14 юли 2022 г. предстоят концерти на великолепните музиканти от IL VOLO в София, в парк център „Юнак“.

 

Автор: Екатерина Кючукова

Main Menu