Десети Международен фото салон ПЛОВДИВ 2023

10 Май 2023 07:08

Ние сме горди и признателни за подкрепата на Община Пловдив и на всички “виновни” и замесени през тези вече 10 години - международната и национална фото федерации (FIAP и НСФА), приятелите на салона от братска Гърция (HPS), многобройните ни партньори от страната и чужбина, и най-важните - всички участници, показали творчеството си в нашия град до момента. Без тях творците и тяхното вдъхновение, както и желанието им да споделят кадрите си и да се съревновават в името на светлината, няма как МФС Пловдив да е това, което е!? А именно, един все по-богат на образи трезор на красиви фотографии от цял свят. Е, да празнуваме #заедно!

 

Каним всички професионалисти и любители на фотографията, да споделят най-въздействащите си кадри в юбилейното ни издание. И понеже сме едно от харесваните международни фотографски събития провеждани в България, нас продължава да ни радва, че виждаме все повече и по-добри родни автори сред многото силни участници от близки и далечни държави и континенти.

Шест са разделите по традиция:

1. Отворен, ЧЕРНО-БЯЛА фотография
2. Отворен, ЦВЕТНА фотография
3. ПРИРОДА
4. ФОТОЖУРНАЛИЗЪМ (TRAD)
5. ПОРТРЕТ и ТЯЛО
6. ГРАДСКИ ЖИВОТ

Журито от 5 члена, от 3 различни държави ще избере най-добрите фотографии! Голямата награда, КУПАТА на изданието, почетната диплома на Община Пловдив, както и общо над 150 награди, ще оценят най-добрите творби и техните автори. Сред тях има и награди, които не са за творби, а за общо представяне – това са плакетите за: Най-добър чуждестранен автор; български автор; пловдивски автор и фото клуб. Поканата към млади автори за участие на младежи (от 16 до 21 г.) остава валидна – те участват без такса в до 2 раздела по личен избор. След приключване на всички етапи от салона и се издава луксозен, печатен А4 албум (оценяван до сега с 5 звезди на FIAP), в който влизат всички наградени, както и висок процент от фотографиите финалисти. С подкрепата на общ. Пловдив и ОИ Старинен Пловдив в гр. Пловдив ще се проведат няколко изложби на открито и други в закрити пространства. Първата изложба и награждаването отново ще е на площад Римски стадион през месец август 2023.

Пълен регламент, календар, такси и промоции, жури, награди и формуляри за онлайн участие ще намерите на: http://www.photosalon-plovdiv.com/

Main Menu