„Камерна Сцена Пловдив“ започва своя 14-и сезон

08 Апр 2024 12:13

За пореден 14 ти път, екипът на платформата „Камерна Сцена Пловдив“ заявява намерения за безкомпромисно силен сезон в рамките на годината с фокус върху млади, талантливи, както и вече доказали се артисти на европейската алтернативна джаз сцена.

След изключително успешния тринадесети сезон през изминалата 2023 г., посветен на музиката на Европа, през 2024 г. екипът на платформата ще представи новите тенденции и посоки в съвременното камерно музициране. Алтернативно, съвременно звучене, мултикултурни колаборации и провокация бележат проектираните идеи за предстоящия сезон.

Проекти от Швеция, Полша, Словакия, Германия, Гърция са само част от потвърдилите участие в платформата за предстоящия сезон. Наред с тях се нареждат имената и на българските артисти, като титулярите Борислав Ясенов, Христо Йоцов, както и младите Константин Костов, Иван Мелин , Борис Петков и много други.

Организаторите остават верни на мисията си за търсене и утвърждаване на нови алтернативни пространства за култура в Пловдив, като основното от тях през годината ще бъде сцената на Culture Hotspot Milcho Leviev – къща „Иван Черноземски“ в Стария град.

След приятелски протегнатата ръка от сдружение „Бизнесът за Пловдив“, двете организации са изправени пред предизвикателството да превърнат локацията в една от горещите културни точки на Пловдив.

Проектът „Камерна Сцена Пловдив“ се осъществява с финансовата подкрепа на община Пловдив и е част Културния календар на града за 2024 година.

Запишете си следващите дати и очаквайте детайли за всеки от концертите:

Борислав Ясенов квартет – 25 април

Джеймс Уайли - 8 май

Христо Йоцов – 10 юни

Lakis Tzimkas – 3 септември

Йенс Дюпе – 20 август

Константин Костов – 10 юни

Георги Илиев – 3 октомври

Main Menu