Четири частни галерии в Стария град отварят безплатно врати за учащи и пенсионери

03 Мар 2022 08:37

 

Както съобщихме, на днешния специален ден за всеки българин 3 март, входът за ПЕНСИОНЕРИ И УЧАЩИ в обектите, стопанисвани от ОИ „Старинен Пловдив“ е БЕЗПЛАТЕН. Екипът очаква пловдивчани и гости на града в обектите: Епископска базилика на Филипопол, Малка базилика на Филипопол, Античен театър, Римски стадион, Римски стадион източен сектор (под магазин H&M), Балабанова къща, Къща „Хиндлиян“, Галерия „Златю Бояджиев“, Музейна аптека „Хипократ“, Къща Стамболян /галерия „Димитър Киров“/, Къща „Недкович“, Къща „Клианти“.

Всеки с издаден БЕЗПЛАТЕН БИЛЕТ, ще може да посети също БЕЗПЛАТНО още четири от „перлите“, намиращи се на територията на Стария град. Това са ЧЕТИРИТЕ ЧАСТНИ ГАЛЕРИИ, които подписаха с ОИ „Старинен Пловдив“ през януари „Споразумение за сътрудничесто“ в областта на културата и туризма.

В Деня на Националния ни празник 3 март, МУЗЕЙНА ГАЛЕРИЯ „ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ“, ГАЛЕРИЯ „ИНДЖОВ“, ГАЛЕРИЯ „ДЖУРКОВИ“ И АРТ ГАЛЕРИЯ – МУЗЕЙ „ФИЛИПОПОЛИС“ отварят вратите си с пожелание да вдигнем гордо глава, защото сме наследници на славен народ, дал на света толкова много! Имаме хиляди причини да се гордеем, че сме българи и да развяваме българското знаме. Имаме хиляди причини и да сме горди, че Пловдив е „Градът на художниците“ и на най-красивите галерии и музеи в България.