Пет полезни причини да отидете на зумба

21 Май 2019 20:38

 

Всички сме чували за зумбата, като начин да се разтоварим след дълъг работен ден, да изхабим излишни калории и да послушаме приятна, ритмична музика.

Ако все още се чудите дали това е вашият начин за тренировка, ние ще ви помогнем да си отговорите. Попитахме инструктора по зумба Надя Хамдан какви са ползите от зумбата.

1. Настроението - най-безспорната полза е настроението. В основата на зумбата е парти, неслучайно и цялото й наименование е "зумба парти". Музиката е силна, вика се, пее се, танцува се. Няма състезателен елемент и няма значение дали някой бърка посоките или прави грешно стъпките. Важното е да се забавлява.

2. Повишава тонуса – като всеки спорт, тренировките по зумба повишават общото здравословно състояние на тялото. Чувстваме се тонизирани, стегнати и енергични.

3. Килограмите – този така желан ефект се наблюдава при почти всички, които започват да тренират зумба. Тя се основава на кардио тренировка, така че свалянето на килограми е гарантирано. При спортуващите по-дълго, отслабването спира, но при редовно спортуване, поддържаме мечтаната форма.

4. Социализацията – зумба е за усмихнати и лъчезарни хора. Ако не сте такива, не се притеснявайте - след час тренировка наред с това, че ще сте потни, със сигурност ще сте забравили за ядовете през деня. Като повечето групови тренировки, там се създават приятелства.

5. Зумба не е само за жени - мъжете понякога смятат, че зумба е женско занимание. Истината е, че едни от най-добрите треньори са мъже. А и основателят й е мъж - Алберто Торес. /dariknews.bg

Main Menu