5 причини защо колата ви се нуждае от редовна автомивка

13 Ное 2019 11:48

 

 

Въпреки че някои хора прекарват много време, грижейки се за  колите си, много други полагат само минимални усилия. Защо  трябва да миете колата си редовно споделят от най-добрата автомивка в Пловдив Revo Car Wash.

Автомивката поддържа колата ви да изглежда като нова

Всички обичат нови коли. Те са лъскави и атрактивни. Не би ли било хубаво, ако автомобилът ви постоянно  изглежда като нов? Всичко, което трябва да направите, е да се грижите за него с редовни измивания. Не е необходимо много време; просто измийте и вакуумирайте.

Мръсотията е вредна

Може да мислите, че мръсотията е само досада, но в действителност мръсотията е много вредна. Мръсотията, останала неизмита от повърхността на колата ви, може да надраска боята. И ако не я поправите, тази драскотина може да ръждяса. Най-малкото, мръсотията, оставена непочистена върху колата ви, нарушава боята и тя може да избледнее.

По-безопасно шофиране

Бихте ли карали колата си по пътя с прозорците, покрити със скреж или сняг? Разбира се, че не. Тогава защо смятате, че е безопасно да шофирате колата си с мръсотия, покриващи прозорците? Всичко, което замърсява вашите прозорци, ви пречи да виждате ясно пътя.

Горивна ефективност

Знаете ли, че чистата кола насърчава по-добрата ефективност на горивото? Въпреки че по-рано имаше твърдения, че частиците мръсотия създават аеродинамичен ефект, подобен на този от топка за голф, това просто не е вярно. Мръсотията на вашия автомобил създава предпоставка колата ви да изгаря повече гориво. Тестовете са доказали, че чистата кола е с 10% по-икономична от мръсна кола.

Предотвратява болести
Вероятно ви е приоритет да поддържате дома си чист. Може понякога да е разхвърлян, но вие почиствате банята и кухнята, както и предмети, които ръцете ви докосват редовно. Правите го, за да предотвратите разпространението на микробите, което от своя страна предотвратява заболяванията и поддържа вашето домакинство здраво. Би трябвало да правите същото за колата си. Всъщност, тъй като отивате от магазини до училища до други обществени места и ползвате автомобила си, ръцете ви вероятно вкарват повече микроби в колата ви, отколкото в дома ви.

Както можете да видите, миенето на колата ви е почти толкова важно, колкото и онези рутинни промени на маслото, които приоритизирате. Така че, добавете измиване на автомобила в списъка си със задачи и започнете да извличате ползите.

Main Menu