Връзката между българската смелост и ракията

18 Сеп 2020 10:44

Каква е връзката между българската смелост и българската ракия – отговорите ще научите в предстоящото издание на емблематичното историческо предаване „Операция история“ в ефира на Bulgaria ON AIR. На 20 септември, от 16:30 часа, гостите в студиото ще търсят първопричината за завидните в онези времена българска воинска сила, издръжливост и храброст. 
Водещият на предаването Росен Петров ще дискутира любопитната тема с Христо Йовчевски и Христо Калистерски от клуб „Традиция“. Гостите, които по изключителен начин разказват за народните традиции и култура, ще коментират дали в основата на българските бойни победи стоят здравият селски бит и душевност на нашите предци. 
Темата за лъжите и истините относно установяването на социализма и комунизма в България ще бъде на фокус във втората част от предаването. Специален гост в студиото на „Операция История“ ще бъде най-издаваният в ангоезичния свят български автор - писателят Камен Невенкин. Негови книги могат да се открият в библиотеките на престижни университети като Оксфорд, Кеймбридж, Стамфорд и Принстън. Авторът и исторически изследовател ще представи своята гледна точка относно политическите движения и ще разкаже много любопитни неизвестни до момента факти, свързани около темата, за която продължава да се спори и днес. 
Не пропускайте останалите горещи исторически теми и дискусии в предстоящото издание на „Операция история“ по Bulgaria ON AIR - тази неделя, 20 септември, от 16:30 часа.

Main Menu