Стефани Илиева е в ново амплоа

27 Сеп 2020 12:33

 

Любимата поп звезда Стефани Илиева е в нова амплоа. Тя е вокален педагог в Центъра за музикално изкуство в София. В класа й по музика се обучават деца и младежи от 4 до 20 години. Те правят първите си стъпки в изкуството заедно с познатата от музикалните формати Гласът на България и Music Idol Стефани. Изпълняват стари и нови български и чуждестранни хитове. Обичат песните на Вая Кон Диос, Уитни Хюстън, Бекстрийт Бойс, както и на Поли Генова, Михаела Филева и други. „Харесва ми да работя с деца, защото ми дават топлина и любов, които не може да получиш от никой друг. Това е нещо ново за мен и съм щастлива, че мога да помогна на млади таланти да поемат по пътя на музиката“, споделя пловдивската певица. Тя разказва, че първата й ученичка е Славея, която в началото е била притеснена, но само след три месеца работа има в репертоара си 4-5 песни. Според Стефани 10-годишната й възпитаничка е талантлива и много скоро ще е готова за участия в конкурси.

 

В класа й е и 4-годишната Алена, която се отличава с артистичен темперамент. „С нея работим над дикцията, развиваме диапазона на гласа. Започнахме с „Мила моя мамо“, „Роклята на мама“, „Не ме е страх“. Тя пее вярно и бързо възприема“, казва младият вокален педагог. Споделя, че е щастлива от работата си и с тийнейджъри. „Младите хора търсят нова музика. Искам да им давам вдъхновение и най-подходящите за гласовите им данни песни, като същевременно полагам основите на музиката във всеки един от тях“, коментира Стефани Илиева. Тя разказа, че един от открояващите се нейни ученици е 18-годишният Антон, който е с изключително красив глас. Той има богат репертоар и може да рапира. „Моите ученици са амбициозни и искат да се развиват, да завладяват публиката и музикалните сцени. Ставаме все повече и се надявам да продължим да израстваме заедно в изкуството“, обобщи младият вокален педагог, чиято музикална кариера продължава да се развива.

 

Едва на 5 години започва да свири на пиано, въпреки че няма музиканти в семейството. Открита е за музиката от учителката й в детската градина. Започва да пее в „Розов свят“ с ръководител Веселин Божков в Стара Загора. Първият й конкурс е „Сезони“ в Бургас, където печели първа награда с песента „Мила кукло Барби“. Когато е на 7 години семейството й се мести в Пловдив. Тук тя става една от солистките на популярната пловдивска формация „Пеещите котенца“ с ръководител Невена Кючукова и получава множество награди. Там се среща с Вирджиния Вичева, Алекс Георгиев, Йордан Вичев и Йордан Рангелов, които още тогава завладяват сърцата на публиката, а в момента са звезди на поп и класическата музика.

 75

Стефани продължава образованието си в НУМТИ „Добрин Петков“ в класа по поп и джаз пеене с ръководител Теодора Чернева, а междувременно не престават участията й в различни фестивали. Тя е най-малката участничка в Music Idol, едва на 14, където я записва брат й. Там заради годините не стига до живи изпълнения, но е преломен момент за нея. По-късно се амбицира и продължава с песен, с която се явява на българската селекция на Евровизия и стига до финал, а след това участва на България търси талант. Преди 5 години, когато учи „Поп и джаз пеене“ в АМТИИ Стефани Илиева печели публиката и журито в „Гласът на България“ и достига до финалите.

 

С усмивка и блясък в очите Стефани разказва за участията си в един от елитните пиано барове в страната, където е имала възможност да работи с популярни изпълнители, както и с любимците на публиката Миро, БТР, Deep Zone и др. Щастлива е, че е пяла на стотици сцени у нас и в чужбина и продължава да се развива по пътя на музиката. „Музиката е цялото ми съществуване“, казва Стефани и допълва, че в момента работи по свое парче, с което се надява скоро да зарадва своите почитатели.

 

“COVID кризата се отрази на всички нас - хората на изкуството. Последните месеци започнах да създавам свои песни, но много сериозно пострада като цяло музикалният бизнес. Затвориха заведения, нямахме участия и това ни дисбалансира и понижи тонуса ни за живот“, споделя Стефани и допълни: „Мисля, че музиката прави хората щастливи и им дава сили за живот. Когато се затварят заведения, всички се депресират“. В момента пее, работи, преподава музика, създава нови проекти, с които скоро ще зарадва и почитателите си. В репертоара си има над 300 песни на български, английски, френски, италиански и руски език.

Автор: Екатерина Кючукова

Main Menu