Вкусни ястия, с които да разнообразите празничната трапеза на Коледа

23 Дек 2020 10:09

 

Хубавата коледна вечеря е нещо, за което можете да прекарате останалите 364 дни в годината, мечтаейки. Най-добрите коледни вечери включват вълнуващи небцето мезета, вкусни основни ястия, гарнитури, които ви правят много щастливи, и десерти, заради които ще оближете от чинията си.

Но както при всяко голямо хранене, планирането на този празник може да бъде сложно. За щастие, има много идеи за коледни вечери, които със сигурност ще задоволят и най-придирчивите хора, а са ястия, които не изискват много усилия и време.

И не само вашата вечеря ще има невероятен вкус, но и ще ви накара да изглеждате като опитен готвач, дори ако не се чувствате много комфортно в кухнята. Ето няколко интересни идеи за ястия, с които да блеснете.

 

Вкусни кюфтета от червена боровинка

Можете да ги сервирате като предястие или като част от основното - така или иначе, те със сигурност ще бъдат хита на вечерта.

Рулца с наденица и сос Уорчестър

Започнете вечерята с някои вкусни предястия с колбаси. Тези пикантни хапки ще бъдат погълнати светкавично.

Тортила венец с Бри

Колкото и красив, колкото и вкусен, този тортила венец се превръща лесно в централен елемент и любимо предястие.

Пикантни яйца

Тези лесни за изпълнение предястия имат всички празнични вкусове, за които жадувате, като пушен червен пипер, бекон и пресни зелени билки.

Тарталети от фета и спанак

Тези пикантни тарталети са вдъхновени от вкусовете на Средиземно море. Напомнящи на гръцката спанакопита, те съчетават спанак, сирене фета и пресен копър в хрупкава обвивка от тесто.

Тарт от печен домат и чесън

Изработени от слоеве разточено и сгънато тесто, тези бутер тестени изделия са маслени и люспести. Този вкусен тарт може да бъде нарязан на по-малки хапки, за да имате предястие, готово за парти.

Печени моркови с лимон

Дори и най-придирчивите ви гости няма да могат да устоят на тези печени моркови с няколко капки лимон - те са просто прекалено вкусни, за да бъдат пропуснати.

Мини картофи с масло от лук

Маслото от лук е идеалното покритие за килограм или два вкусни малки картофи. Те са толкова добри, че ще ви се иска да си готвите тази рецепта през цялата година.

Зелен боб с портокал и бадем

Зеленият фасул добавя свеж елемент към всяка празнична вечеря. Ароматизирани с розмарин, чесън и портокалова кора, тези зърна ви подаряват изтънчен и неповторим вкус.

Глазирани сладки картофи

Добавете към трапезата си сладки картофи тази година, като ги приготвите със сироп, достоен за една коледна трапеза.

Печени круши с боровинки и мащерка

Сладостта от крушите и билковият вкус от мащерката се съчетават за една изключително вкусна гарнитура.

Кремообразно картофено пюре

Празниците са време за събиране на всички заедно и ако има една рецепта, която всеки обича, това е картофеното пюре. Има много негови разновидности, а винаги можете да си поръчате такова в последния момент, ако сте забравили да приготвите. В крайна сметка, точно заради това има услуги като доставка на храна и хранителни продукти в Пловдив!

Двойно печени сладки картофи

Тези сладки картофи не само изглеждат невероятно, но и вкусът им е също толкова добър. Наистина искате да си направите веднага, нали?

Картофи със заквасена сметана и бекон

Допълнете картофите си тази година със заквасена сметана и бекон. Вашите гости (и вкусови рецептори) ще ви благодарят.

Печен карфиол с винегрет

И вегетарианците, и месоядните ще харесат целия този печен карфиол със сос винегрет.

Е, готови ли сте да се развихрите в кухнята?

Main Menu