5 съвета на Бил Гейтс за правене на пари

13 Май 2021 12:37

 

Едва ли има съмнение, че Бил Гейтс е най-богатият човек в световен мащаб. Той е основателят на компанията Microsoft, чийто софтуерни продукти се използват навсякъде по света. И, ако искате да правите пари, едва ли има по-подходящ човек от него, който да Ви даде точните съвети, и да полетите към успехите. В тази статия ще разгледаме петте основни съвета на Бил, за това как се правят пари. Лично ние бихме взели пример от него, тъй като той се доказал през годините.

 

1. Оптимизъм и песимизъм едновременно

Бил Гейтс твърди, че оптимизмът и песимизмът, вървят ръка за ръка. За да бъде успешен вашия бизнес, е да инвестирате като оптимисти, и да пестите като песимисти. Според шефа на Microsoft, можете да бъдете оптимист в дългосрочен план, само ако сте достатъчно песимист, за да оцелеете в краткосрочен план. Това е един от много ценните съвети на Гейтс по пътя към успеха.

 

2. Хубаво е да празнуваме успехите, но е по-важно да се поучим от уроците на неуспехите

Всеки, който инвестира пари, е склонен да види както печалбите, така и загубите. И макар че е напълно окей да бъдете щастливи, когато дадена инвестиция се окаже огромен производител на пари, също така е важно да бъдете достатъчно смирени, за да се поучите от грешките си.

 

3. Ако сте роден беден, това не е ваша грешка, но ако загинете беден, това е вашата грешка

Представете си, че сте на 25 години и имате само с 500 долара на ваше име. Ако ги инвестирате днес и ги оставите в продължение на 50 години и вашата инвестиция генерира средна годишна възвръщаемост от 7% (което е с няколко процентни пункта под средната стойност на фондовия пазар), ще завършите с близо 15 000 долара. Сега, представете си, че днес влагате $500 в портфейл от акции и продължавате да влагате по $25 на месец през следващите 50 години. Ако приемем, че същите 7% възвръщаемост са налице, ще приключите с близо 137 000 долара.

 

4. Търпението като елемент по пътя към успех

Хората, които купуват акции, с цел да спечелят бързо, обикновено изгарят. Ако искате да успеете с инвестициите си, гледайте в дългосрочен план и се подгответе да проявите търпение. Може да не видите печалбите, които искате в инвестиционната си сметка след година, две години или дори пет години, но ако се заредите с качествени акции и оставите портфолиото си непокътнато, вашето търпение вероятно ще се изплати с времето във формата на значителни печалби.

 

5. Никога не съм си взел почивен ден на 20 години, нито веднъж!

Упоритият труд на Гейтс е пословичен. Той споделя, че почивните дни не работят във ваша полза. Колкото повече енергия влагате в това, което правите, толкова по-лесно ще накарате парите да работят за вас. Имайки предвид неговото финансово състояние, едва ли съжалява, че не е почивал, когато е бил на 20 години. Дали ще последвате примера му, е въпрос на ваше решение.

 

В обобщение

Това бяха уроците и съветите на Бил Гейтс за правене на пари. В тях има много логика изпитана с времето и със сигурност работят. От този момент нататък, е добре да се замислите за вашето бъдеще, инвестициите, които могат да Ви донесат печалби, и въобще това как ще премине живота Ви в дългосрочен план. Надяваме се, че статията е била интересна за читателите и им желаем успех.  

Тази статия достига до вас благодарение на Кеш Кредит!

  • ●офис Център

      гр. Пловдив, ул. „Константин Стоилов“ 6

  • ●офис Руски

      гр.  Пловдив, бул. „Руски“ 80

  • ●офис ж.к Тракия

      гр.  Пловдив, ж.к. Тракия, ул. Съединение 41

тел: 0800 200 88         

Main Menu