Медитативна музика с групата „Пламъци на вдъхновението“

29 Окт 2021 18:48

 

 

Тази събота и неделя варненци и пловдивчани ще имат възможност да изследват пределите на йогическата и медитативна музика заедно с групата „Пламъци на вдъхновението“.

Групата ще представи медитативни композиции и мантри под звуците на хармониум, кавал, тампура и китара.

Медитацията и музиката не могат да бъдат разделени. След медитацията идва музиката, душевната музика, която пробужда и извисява нашето стремящо се съзнание. Всеки път, когато чуем душевна музика, получаваме вдъхновение и наслада. Само за миг музиката може да издигне съзнанието ни.

Събитието е с вход свободен. Организатор – Шри Чинмой Център. Концертът е вдъхновен от духовния учител Шри Чинмой – учител по медитация - хилядолетната традиция на йога, но същевременно и модерен музикант, композитор, художник и писател, признат по цял свят.

За Шри Чинмой музиката е един от най-лесните и преки начини да упъти слушателя към откриването на неговото собствено вътрешно богатство. Запалва ентусиазма у хора от различни култури и религии и предлага мигове на дълбок вътрешен мир, тишина и хармония. По тази причина Шри Чиномой центровете организират духовни, културни, музикални, спортни и благотворителни събития по цял свят.

Градовете Пловдив и Варна ще имат прекрасната възможност да се насладят на музикални аранжименти, богати на дълбочина, които насърчават слушателя да се слее с магичната атмосфера и да сподели мигове на завладяваща вътрешна красота, или както казва маестро Шри Чинмой:

„Сърцето ми е изпълнено с благодарност към музиката,
защото тя непрестанно ме държи в съзвучие
с моето вселенско аз.“

Main Menu