Народилърът от ОУ "Душо Хаджидеков" остава в ареста

14 Май 2019 15:52

Районен съд – Пловдив взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо В. Б.
Спрямо него е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 354а, ал.3 т.1 от НК за държане на наркотични вещества, извършено в района на ОУ „Душо Хаджидеков“ в гр. Пловдив на 10 май т.г. Касае се за тежко умишлено престъпление, наказуемо от НК с лишаване от свобода от 1 до 6 години и с глоба от 2 до 10 000 лева.
Съдебният състав е на мнение, че от доказателствата, събрани по делото, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият В. Б. е съпричастен с вмененото му престъпление.
Съдът намери, че няма опасност обвиняемия В. Б. да се укрие. Той има постоянен адрес и е семейно и социално ангажиран, ученик е в XI клас и няма данни да не изпълнява социалните си ангажименти. В същото време съдебният състав прие, че е налице реална опасност от извършване на престъпление. Деянието се отличава с висока степен на обществена опасност заради естеството и механизма на извършеното от обвиняемия В. Б. Дейността му е свързана с образователна институция, като възпитаниците на училището, станали свидетели на извършеното от него, са малолетни деца.
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Окръжен съд – Пловдив на 21 май 2019 г. от 15.30 часа.

Main Menu