Повдигнаха обвинения на стрелеца от частната болница

03 Фев 2020 14:53

Пловдивската районна прокуратура повдигна обвинение на 53-годишния стрелец от частна болница в града под тепетата. Миналия петък мъжът, с инициали Б.Х., влязъл в здравното заведение, стрелял във въздуха, за да разгони пациентите пред регистратурата, а след това се отправил към съпругата си, която работела там.

Мъжът първо й нанесъл удар, след това я намушкал с нож в бедрото. Междувременно служителите на Медицинския център към болницата подали сигнал на телефон 112. На място веднага пристигнал екип от полицаи на Четвърто РУ. Б.Х. насочил газовия си пистолет към тях и стрелял срещу единия униформен. Въпреки това служителите на реда успели да го обезвредят и задържат.

Срещу 53-годишния Б.Х. е повдигнато обвинение за това, че на 31 януари 2020 година в Медицински център отправил закани с убийство на 58-годишната си жена, негова съпруга, и спрямо две длъжностни лица – полицейски служители, както и за причиняване на лека телесна повреда на 53-годишна жена, негова съпруга, като престъплението е извършено по хулигански подбуди.

Разследването по случая се води от разследващ полицай при 4 РУ на МВР – Пловдив. Стрелецът е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре Районна прокуратура в Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура под тепетата.

Main Menu