Полицията и прокуратурата с подробности за акцията в Розино /видео/

06 Фев 2020 12:40

Полицията и прокуратурата дадоха подробности за операцията в Розино, която бяха задържани 60 лица. Пред журналисти говориха Галина Андреева-Минчева, заместник окръжен прокурор на гр. Пловдив и старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

"Активните действия по тези производства продължиха през цялата нощ. Извършени са разпити, присъствия и изземвания. Открити са 3 огнестрелни оръжия без разрешително, тези действия продължават и към момента и е намерено и 4 огнестрелно оръжие без разрешително. Освен досъдебни производства е започнала проверка за държане на акцизни стоки без бандерол. На място е присъствал и районният прокурор на Карлово", заяви заместник окръжния прокурор на Пловдив Галина Андреева-Минчева.


"В рамките на вчерашния ден под надзора на окръжната прокуратура в Пловдив беше проведена операция на територията на село Розино, Карловско. Бяха задържани 60 лица, като 33 от тях са с криминални прояви. Образувани са няколко досъдебни производства, иззети са незаконни оръжия със заличени номера. Съставени са 16 акта по закона на българските лични документи и един акт по закона за горите. Към момента се работи с всеки един от задържаните. На територията на районното управление Карлово и в момента има около 30 задържани. Поводът за тази операция не е хулиганската проява, това са планирани действия на прокуратурата и полицията, които ще продължат не само на територията на Карловско, но и в цялата област Пловдив. Беше установено унищожава и повреждане на недвижимо имущество, което наложи лицето да бъде задържано. Тези инциденти между ромски фамилии не са от вчера. Именно затова предприемаме действия, за да не се допускат подобни инциденти. Тази операция обаче не е по повод на инциденти между ромски фамилии. На задържаните се установяват техните деяния, ако има данни за извършено престъпление и нарушение на обществения ред те ще бъдат задържани, ако не се установят ще бъдат пуснати", заяви старши комисар Йордан Рогачев, директор на ОД на МВР-Пловдив.

Main Menu