Измамиха 83-годишна жена с близо 10 000 лв.

29 Апр 2020 15:48

Пловдивчанка е измамила с близо 10 000 лева 83-годишна жена, съобщиха от полицията.

В средата на декември, 83-годишната пловдивчанка, е подала сигнал, че от дебитната й карта липсват близо 10 000 лева. Жената живеела сама от години, а двамата й синове били в чужбина.

Пред служителите на отдел "Икономическа полиция", споделила, че последните три години активно контактува с 59-годишната жена, също от Пловдив. По-младата жена се ползвала с огромно доверие и имала достъп до личните вещи, документи и банкови карти на пенсионерката. Идвала в дома й ежедневно за компания и полагала грижи, като и пазарувала.

 

В хода на проведеното разследване, полицейските служители установили, че от различни банкомати, тя многократно е теглила пари от сметката на възрастната жена, извършвала е и покупки на стоки от търговски обекти в Пловдив.

Възрастната жена не знаела, че тя е хазартно зависима и редовно посещавала бинго зали. За да прикрие действията си, в моменти на спечелен залог внасяла парични средства по сметката на възрастната жена. В хода на разследването са установени и разпитани и други лица, които имат отношение по случая.

Събраните данни потвърждават вината на жената, която днес е привлечена като обвиняема. По случая се води досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Пловдив.

Main Menu