До три години затвор грозят кмета на Калояново

11 Ное 2020 12:58

 

Прокуратурата ще повдигне обвинение срещу кмета на Калояново Георги Георгиев за шофиране след употреба на наркотици – съобщават от държавното обвинение. За това престъпление Наказателният кодекс предвижда от една до три години затвор.

40-годишният Георги Георгиев бе задържан за 24 часа в РПУ Хисар, след като бил проверен от автопатрул във вторник следобед заради неадекватно поведение на пътя до Калояново. Дрегерът на шофьора на Фиата отчел положителна проба за употреба на кокаин. Срещу Георгиев тече бързо производство, като той ще бъде освободен след изтичането на полицейското му задържане от 24 часа.

Това не е първото прегрешение на пътя на Георги Георгиев, който е втори мандат кмет на Калояново. Преди 4 години и половина той отказа тест за алкохол и наркотици след катастрофа, станала на пътя между Пловдив и село Труд. Тогава той се блъсна с мерцедеса си в маршрутка, но отказа да бъде тестван с аргумента, че пиел силни лекарства, които можело да повлияят на резултата.

Криза в управлението на община Калояново няма да има, тъй като Георгиев има двама заместник-кмета – уточняват от общинската администрация.

Main Menu