Заради студа: Раздават 20 000 безплатни шалчета и одеяла за откриването на ЕСК 2019

03 Дек 2018 12:01

С пищна художествена заря за около 10-15 минути ще приключи откриването на Пловдив - Европейска столица на културата на 12 януари, това заяви директорът на фондация Пловдив 2019 Кирил Вълчев, предаде репортер на PlovdivskiNovini.bg. Официалната програма ще продължи един час/19:00-20:00 часа/. След това ще има концерт до 22:00 часа, както и ще има редица събития в "Капана" и по Главната, каза кметът на Пловдив Иван Тотев.

Вече има записани около 450 доброволци за откриващия уикенд, разказа координаторът за работа с доброволци Франц Кадири. Като цяло над 1500 доброволци ще бъдат включени в различни активности за всички събития, поясни още той.

Тъй като очакванията са за студено време, то за пловдивчани и гостите на града, които ще изгледат откриването на улицата, е подготвена специална изненада, заяви кметът Иван Тотев, а именно - безплатни шалчета и одеяла по избор, в момента се подготвят близо 20 000 такива. Той обясни, че те ще се дават зад загражденията, защото хората може да дойдат да си вземат и да си тръгнат.

 

Относно движението по бул. "Цар Борис Трети Обединител", за откриващото събитие за Европейска столица на културата на 12 януари, няма да бъде затваряно напълно, обяви кметът. От 27 декември ще бъде затворена средната част на булеварда.

"Това означава, че кръстовището на бившата Патологична бременност и връзката от "Понеделник пазара" към Тунела ще бъдат отворени.", каза кметът.

 

Main Menu