Убиецът на рейнджърката с 3 задгранични мисии, бил е ранен в Кербала

08 Дек 2018 15:19

42-годишният Светослав Каменов е убил 40-годишната рейнджърка от 61-ва Стрямска механизирана бригада Десислава Стоянова на 29-и срещу 30-и ноември. Това съобщи на специална пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.

Мъжът е бивш военнослужещ и е участвал в три задгранични мисии - в Ирак и Афганистан, като рейнджър. По първоначални данни той е един от пострадалите при атентата срещу българската база "Индия" в Кербала, каза още окръжният прокурор на Пловдив.

След завръщането си от Ирак Каменов става обучител по военно-тактическа подготовка на рейнджъри, които са обучавани за специални мисии

"В досието на задържания за убийството е записано, че е отлично боравещ с оръжие и боеприпаси и притежава умение за оцеляване в извънредни ситуации.", допълни Румен Попов.

 

Директорът на Областната дирекция на МВР Атанас Илков заяви, че днес на 42-годишния Светослав Каменов ще му бъде повдигнато обвинение за умишлено убийство. За това престъпление законът предвижда наказание от 10 до 20 години затвор. По думите на Илков обаче разследването продължава и при необходимост и нови данни обвинението ще бъде прецизирано.

Main Menu