Без хапване на прасета пред Общината, кметът Тотев си направил социален експеримент

19 Дек 2018 13:09

Няма да се разфасоват прасета на площада на 26 декември, направихме си социален експеримент - така кметът Иван Тотев се отрече от предложението, което лично произнесе от трибуната на Общинския съвет. Целта на обнародваната идея била да предизвика дебат за взаимодействието между традиционната и модерна култура.

Новината предизвика бум на иронични коментари в медиите и в социалните мрежи, които определиха това като неуместно събитие в Европейската столица на културата - Пловдив.
Вчера на сесията на ОбС той призова и съветниците да не забравят българските традиции и празничните коледни ритуали и да подкрепят инициативата на администрацията. Освен с участието на коледари в традиционни носии и изпълнение на български коледни песни, към инициативата е привлечен и Ути Бъчваров, който ще нагости присъстващите с приготвени от самия него две прасета.

Според хората обаче, това е най-малкото неуместно, предвид предстоящото домакинство на града като Европейска столица на културата, което ще бъде официално открито на 12 януари.

 

Днес заместник-кметът по културата Александър Държиков съобщи, че шоуто ще се проведе в Старческия дом „Св. Василий Велики“ на Коматевско шосе на 26-ти декември от 9 часа.

"Който иска да яде пържоли, може да присъства на събитието в Старческия дом. Офертата за пътуващото кулинарно шоу е подадена до общината от Ути Бъчваров и е била обсъдена от местната власт. ", каза Държиков.

Main Menu