Атанас Илков съобщи за драконовите мерки за сигурност за откриването на ЕСК 2019 /видео/

09 Ян 2019 12:19

23 КПП-та, снайперисти, жандармерия, СОБТ, НСО и частни охранители ще подсигуряват сигурността на 12 януари за откриването на Европейска столица на културата. Това заяви на специална пресконференция шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков.

"Една част започнаха да изпълняват задълженията си от този момент, а повече съсредоточие на сили ще има на 12 януари. Ще бъдат обособени 23 КПП-та и ще се проверяват всички посетители. Мерките са като едно футболно дерби, но с едно голямо надграждане. Съгласно закона няма да се допускат лица във видимо нетрезво състояние, с огнестрелно оръжие или други застрашаващи предмети. Няма да се пускат лица с пиротехнически средства.", заяви шефът на полицията в Пловдив.

Със заповед на кмета Иван Тотев е забранено използването на дронове на откриващото събитие. Единствено ще има на БНТ, които държат правата за излъчването.

Движението ще се организира от КАТ Пътна полиция. По всички маршрути, по възлови кръстовища ще има най-вероятно ръчен режим на регулиране.

Main Menu