След изгасянето на всички тлеещи огнища ще започнат огледите в изгорелия цех за месо край Войводиново

11 Фев 2019 07:42
След изгасянето на всички тлеещи огнища ще започнат огледите в изгорелия цех за месо край Войводиново снимка: БТА

Очаква се днес всички тлеещи огнища в цеха за преработка на месо край село Войводиново, където снощи избухна голям пожар, да бъдат загасени. Няма пострадали хора. Предприятието се намира на входа на селото и се простира върху 10 дка. Сигналът за лумналия огън е подаден към 18,22 часа на телефон 112.

В гасенето на огъня са се включили над 15 пожарни коли от Пловдив, Карлово и Съединение.

Още снощи пожарът беше локализиран, но 4 пожарни коли продължават гасенето на малки огнища.Машините в цеха са изгорели и най-вероятно около 300 души ще останат без работа.

Тепърва ще се изясняват причините за пожара, довел до изпепеляването на завода за преработка на месо. Няма данни за умишлен палеж, каза началникът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков.

Усилията на пожарникарите са били насочени към охлаждането на разположените наблизо кислородни бутилки, за да не се взривят и така да подхранят огъня.

 

"Собственикът казва, по негови данни, че всички са напуснали помещението, след като са си тръгнали от работа. Няма нито един останал работник. Пожарът е тръгнал от работно помещение зад самата административна сграда. Не допускаме да има умишлен палеж. Ще огледаме с колегите от полицията, ще видим каква е причината. Няма обгазяване, гражданите да са спокойни", каза шефът на огнеборците

Пламъците са обхванали бързо цялата постройка, каза още Мангараков:

"Поради това, че конструкцията на самия обект е от термо панели, пожарът се разпространява бързо по тях и обхваща цялата конструкция по периферията на самия завод. Той е с площ от около 8 хиляди кв. м. И поради това, че термо панелите са трудно горими, са спасили пожара по целия параметър".

Веднага е било изключено електрозахранването, но това е затруднило работата на огнеборците, защото не са могли да ползват пожарните помпи на завода. Затова и толкова много коли на пожарната се е наложило да пристигнат на мястото.

Камилски дол

Main Menu