Кметът Иван Тотев: Искаме да направим град за хората, а не за автомобилите

11 Фев 2019 17:03

По-малко автомобили в централната градска част и засилване ролята на градския транспорт, това предвижда новия Генерален план за организация на движението в Пловдив, който предстои да се съгласува с КАТ.

Ние искаме да направим град за хората, а не за автомобилите, каза кметът Иван Тотев.

Той обясни още, че новия план предвижда няколко зони за споделени пространства, а едно от тях е в района на улица „Младежка“. Там пазар няма да има, а новата зона предвижда места за пешеходци и за преминаване на автомобили, но без паркиране.

Подобна зона за споделено пространство ще има още и между Пето РПУ и булевард „Освобождение“.

Община Пловдив има строително разрешение за новия проект на галерията на улица „Гладстон“.Това заяви кметът Иван Тотев по повод предстоящата проверка от ДНСК по настояване на Дружеството на пловдивските художници.

От сдружението сигнализираха Камарата на архитектите в София, че администрацията няма необходимите документи, които отразяват промяната на първоначалния проект.

Ние променихме и допълнихме строителното разрешение. Влезе в сила промяната и се работи по нов проект, който не сме го показвали на Дружеството на пловдивските художници. Не сме длъжни да ги уведомяваме. Това си е наша работа, ние сме възложител и решаваме какво да се прави. Ще покажем новия проект на ДНСК, коментира още Иван Тотев.

Main Menu