ОП „Градини и паркове“ помага с рози и храсти за обновяване на градинка пред жилищен блок

07 Мар 2019 13:56

С 20 храста рози и 70 броя лигуструм ОП „Градини и паркове“ съдейства за разкрасяване на градинката пред жилищния блок на ул. „Киев“ 9. Вчера в предприятието дойде домоуправителят на етажната собственост проф. Димо Христозов, бивш преподавател в Университета по хранителни технологии, за да похвали своя съсед Иван Саравански, който преди повече от половин век направил градинка пред блока и оттогава до ден днешен непрестанно се грижи за нея. 

„Предложи да го поощрим, като осигурим разсад от рози за обновяване на градинката. Направихме оглед на мястото и добавихме 70 храста лигуструм за попълване на живия плет. Наши служители вече занесоха разсада“, разказа директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.
Градинката е с изглед към новия парк на бул. „Източен“, който в момента продължава да се разширява към бул. „Княгиня Мария Луиза“. Там вече е изградена поливна система, а това улеснява доброто поддържане на растенията.

 

Домоуправителят проф. Христозов благодари за бързината, с която от общинското предприятие се отзоваха на неговото предложение. От своя страна директорът Стоян Алексиев увери, че ще съдействат на всички пловдивчани, които желаят да разкрасят публичните пространства около домовете си. Той подчерта, че разсадът, който предоставят, е собствено производство.

 

 

Main Menu