Собственикът на парка зад хотел Санкт Петербург иска тройна оценка на имота /Видео/

21 Мар 2019 13:15

Кметът на Пловдив Иван Тотев и райкметът Северен Ральо Ралев проведоха среща с представители на Инициативния комитет за спасяването на парка зад хотел „Санкт Петербург“. Те обсъдиха заявените в общината претенции на собственика на терена Байрам Солак. Първото искане е да бъде изготвена актуална оценка от трима независими лицензирани оценители на имота от 16 дка. Солак иска общината да премахне военният бункер в имота. Кметът на Северен Ральо Ралев обясни, че вече е говорено с областният управител Здравко Димитров да помогне за изясняване неговата собственост.

Солак настоява Общината да премахне електрически кабел на ЕВН, който захранва съседни сгради. Според него това е станало без неговото съгласие. Кметът Ралев обясни, че полагането на кабела е станало, когато собствеността на имота е била на Санкт Петербург и има всички документи за това.

Ралев каза, че Общината е съгласна с изготвянето на оценката на имота, но отговорите на другите претенции не са в компетенциите на администрацията. Издадените от нея документи на предишния собственик са коректни, заяви Ралев.

Председателят на ИК Асен Костов уточни, че на общо събрание в неделя протестиращите ще бъдат информирани за обсъжданите с администрацията искания на Солак, за да бъде взето прозрачно решение за бъдещите им действия. Той уточни още, че междувременно са отправили питане към областния управител Здравко Димитров за изясняване на естеството и собствеността на подземното съоръжение.

Преди разговорите протестиращите представиха на кмета подписка с над 3500 подписа на граждани.

Main Menu