Николай Чунчуков присъства на демонстрация по пожарна безопасност в ДГ „Чайка“

28 Мар 2019 14:59

 

Нагледен урок по пожарна безопасност изнесоха пожарникарите от ІV РПС пред децата от ДГ „Чайка“ в присъствието на кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков. Демонстрацията бе свързана с гасене на локален пожар, използване на пожарогасител, нагледни примери за безопасно поведение при опасност от инциденти и др.
Мъжеството на служителите от пожарната е заразителен пример за подрастващите и пример за това е активното участие на малчуганите в конкурса за детска рисунка „С очите си видях бедата“, организиран от Община Пловдив. Над 100 деца се включиха в него, а днес на всички участници в конкурса бяха връчени грамоти.
„Демонстрацията е чудесен пример за това как нашите деца да получат реални знания за пожарна безопасност. Поздравявам директора Мария Петрова и ръководството за инициативата, осъществена съвместно с нашите партньори от ІV Районна противопожарна служба“, каза кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков.
Екипът на пожарната, воден от старши инспектор Иван Мурджев, се справи професионално със задачата под зорките очи на любопитната публика. Част от нея бяха студени от ПУ „Паисий Хилендарски“, водени от асистент Биляна Калоферова, които споделиха, че за пръв път присъстват на учебна практика с реален проблем на терен. „Колеги, тук ви очакват още много интересни практически ситуации, надявам се един ден да бъдете наши учители“, обърна се към тях Стефка Симеонова, главен експерт „Образование“ в районната администрация.
Пожарникарите посетиха и филиала на градината в кв. „Гладно поле“, с което към проявата бяха приобщени над 200 деца.