Рисунки на деца от "Централен" с изложба в новата галерия Детмаг

02 Апр 2019 13:59

Конкурс за детска рисунка, насочен към деца от детски градини и училища в "Централен" на възраст от 5 до 6 години, организират от администрацията на района. Селектираните от детските заведения творби ще бъдат включени в изложба по повод откриващото събитие на художествената галерия на ул. "Райко Даскалов", бившия детмаг "Снежанка". Желаещите да участват в конкурса подават творбите си в детското заведение, което посещават, а не в администрацията на "Централен", уточняват от кметството.

 

РАЙОН  „ЦЕНТРАЛЕН” -  ОБЩИНА  ПЛОВДИВ

ОБЯВЯВА КОНКУРС ЗА РИСУНКИ НА ТЕМА «ДЕТСКИ МЕЧТИ ЗА ПЛОВДИВ»

Конкурсът се провежда под егидата на

Георги Стаменов, кмет на район «Централен» Община Пловдив

 

Конкурсът дава възможност на малките художници на възраст от 5-6 години да проявят творческите си способности. Още по-важно е чрез рисунките да покажат на възрастните за какво мечтаят децата на Пловдив.

 

Конкурсът е насочен към деца от всички детски градини и подготвителни групи на училищата в район „Централен“. Допустима възраст: 5-6 години.

 

 

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:

  • · Участието в конкурса е индивидуално, не се приемат колективни творби;
  • · Всяко дете може да участва само с 1 авторска рисунка, озаглавена - придружена с текст: «Мечтая за....»на гърба на рисунката (текстът е по желание);
  • · Рисунките да бъдат на картон с размери 35 х 50 см, без паспарту;
  • · Допускат се всички видове живописни, графични и приложни техникии материали;
  • · На гърба на рисунката да има следната информация за участника:

трите имена, възраст, група, детска градина.

ЕТАПИ НА КОНКУРСА:

  • · Първи етап: Всички деца от подготвителните групи в детските градини и училища на район «Централен» могат да представят своя рисунка по темата, вопределен от педагозите/преподавателите срок.
  • · Всяка детската градина/училище организира изложба и селектира най-добрата творба от всяка подготвителна група за участие във втори етап на конкурса.
  • · Втори етап:Всяка детска градина/училище представя в район «Централен» избраните рисунки – по една творба от група.

Съобразено с изложбената площ в галерията, където отличените рисунки ще бъдат представени, район «Централен» може да приеме ограничен брой творби от всички училища/детски градини в района.

  • · Краен срок за подаване на творбите: 08.05.2019 г. включително

Изпратените творби не се връщат. Родителите на децата - участници в конкурса, се съгласяват да предоставят право за ползване на изпратените творби от администрацията на район „Централен“ за публикуване, излагане в изложба, публично излъчване и качване на рисунките (изцяло  или частично) в интернет пространството: на сайта на район «Централен» и други медийни канали, без комерсиална цел.

 

НАГРАЖДАВАНЕ

Отличените от всяко учебно заведение/детска градина творби ще получат почетна грамота, както и ще вземат участие в изложба при откриването на новата художествена галерия на ул. „Райко Даскалов“, гр. Пловдив. Събитието ще се състои през май 2019 г., за което ще изпратим допълнителна информация.