Посланикът на Канада посети училище „Пенчо Славейков“ в „Източен“

08 Апр 2019 17:24

 

 

Кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков и директорът на Основно училище „Пенчо Славейков“ Екатерина Делинова посрещнаха Кевин Хамилтън, извънреден и пълномощен посланик на Канада за Румъния, България и Република Молдова. В ранния следобед днес Негово Превъзходителство посети учебното заведение, придружен от Крис Доган от дипломатическата мисия, базирана в Букурещ.
„Чувал съм много хубави думи за Вашето училище и за резултатите Ви. Затова дойдох на място да се запозная с работата Ви“, с тези думи се обърна към директора Екатерина Делинова посланик Хамилтън.
По време на срещата бе подчертано, че освен усилията на институциите, успешната интеграция е и въпрос на личен избор.
„Пътят към интеграцията минава през образованието“, заяви от своя страна кметът на район „Източен“ Николай Чунчуков. Той запозна гостите с резултатите, постигнати по европейския проект „Рестем заедно“, по време на който над 300 деца получиха допълнително обучение по български език и заедно със своите родители посетиха представления и културни събития.
„За нас беше ясно, че ако не ангажираме родителите, няма да постигнем подобен успех“, сподели опит Николай Чунчуков.
Началникът на отдел „Образование“ в Община Пловдив Донка Щилянова допълни, че се използват всички възможности за работа по проекти за интеграция.
На срещата присъстваха още главният експерт по образование и култура в район „Източен“ Стефка Симеонова, представители на Шесто РПУ и други гости.
Извънредният и пълномощен посланик на Канада Кевин Хамилтън проведе срещи с екипа на ОУ „Пенчо Славейков“, посети иновативните кабинети в учебното заведение и проследи част от учебния процес в него.

Main Menu