Дъщерята на Арабаджиеви изчезна

08 Апр 2019 19:37

 

Малката дъщеря на Ветко и Маринела Арабаджиеви се е изпарила, коментират близки до фамилията. Александра Арабаджиева не отговаряла на телефона си и изтрила всички свои профили в модерните социални мрежи през последната седмица. Щерката на олигарсите не се била появявала и в столичния им хотел „Маринела“, където има свой офис, който обичайно посещавала всеки ден, съобщи struma.bg.

Александра трудно преживявала задържането на родителите си и на по-малкия си брат Вълчо, който месеци наред търка нара в столичния арест. Заради мерки за сигурност тя нямала абсолютно никакъв контакт с майка си и баща си и неведението я довело до тежка нервна криза.

Припомняме, че белезниците щракнаха за олигарсите Арабаджиеви на 7 март тази година в испанския курортен град Кабрера де Мар заради обвинения за данъчни престъпления и пране на пари. Хотелиерите бяха хванати в къщата на Георги Семерджиев, известен в ъндърграунда като Жоро Шопа, сочен за дясна ръка на „кокаиновия крал“ Евелин Банев-Брендо.

Според законите в Испания Арабаджиеви трябвало да бъдат настанени в център за задържане на чужденци, където да изчакат екстрадицията си у нас, за която все още няма точно информация кога ще се случи, но би следвало да е в рамките на два месеца. Ветко и Маринела Арабаджиеви бяха обявени за издирване по света и у нас в края на август миналата година. Обвинени са задочно за пране на пари и данъчни престъпления в особено големи размери.

 

Кошмарът за тях започна с акция на прокуратурата в хотелите на фамилията „Маринела“ в София и „Марица“ в Пловдив, където бяха открити и иззети над 10 млн. лева, натъпкани в кутии за обувки, куфари и сейфове. Тогава те извадиха късмет, тъй като бяха на почивка в Сен Тропе и следите им бяха изгубени от разследващите. В ареста още от лятото обаче са синът им Вълчо Арабаджиев и две от счетоводителките им. Интерпол официално тръгна по петите на хотелиерите на 19 декември. Тогава снимките им бяха качени в международната система за издирвани престъпници. Предстои испански съд да прецени дали да предаде на българските власти олигарсите.

При положителен отговор Ветко и Маринела Арабаджиеви ще бъдат екстрадирани у нас и задържани за 72 часа, след което прокуратурата ще поиска постоянния им арест. В момента се твърди, че те се намират в прословутия център за задържане на чужденци „Зона Франка“, намиращ се в близост до Барселона. За него испанската преса съобщава, че е по-страшен от всеки затвор в страната. Нечовешки условия на живот, липса на медицински персонал, редица бунтове и смъртни случаи – така е описван центърът „Зона Франка“ от хора, които са го посещавали.