Великденски базар за юбилея на СУ „Никола Вапцаров“

24 Апр 2019 14:01

2019-та е юбилейна за СУ „Никола Вапцаров“ – 50-годишен юбилей подготвят неговите ученици и педагози. Проявите по повод годишнината започнаха с мащабен Великденски базар, осъществен с разбираемо вълнение от всички, които са свързали съдбата си с институцията – педагози, ученици, родители. Впечатляващо с размерите си пано с лика на Вапцаров посрещна още в двора гостите на традиционния за вапцаровци базар.

В препълненото фоайе на училището Елена Александрова, дългогодишният директор на СУ „Н.Вапцаров“, откри събитието с гордост за своите блестящи ученици и отзивчиви родители, част от които тя помни като свои възпитаници.

Официален гост на проявата бе кметът на района инж.Ральо Ралев, когото всички възприемат като партньор и много скъп приятел заради неизменната му отзивчивост към училищния живот и в делник, и в празник. В приветствието си към множеството той честити юбилейната година и пожела много успехи на учениците във всички области на знанието, творчеството и спорта. С вълнуващи стихове от патрона на училището бе открита художествената програма, в която се проявиха творческите способности на десетки ученици, чиито изпълнения развълнуваха присъстващите. Впечатляващият с размерите и разнообразието си базар, предложи на многобройните си гости изработени с много любов лакомства и подаръци: редом с традиционните козунаци и писани яйца, ученици и гости бяха впечатлени от изработените сувенири от природни материали. Артикулите бяха разпродадени много бързо за радост на организаторите на предпразничното събитие.

Main Menu