Празник в детска градина „Космонавт“

13 Май 2019 10:02

Най-голямата детска градина в „Северен“ – „Космонавт“ – посрещна скъпи гости за празника, посветен на най-големите й възпитаници – децата от ПГ 6-годишни. За 26-те малчугани май е последният месец от престоя им в детското заведения и те, заедно с учителите и родителите си, организираха тържествено завършване на дните в любимата детска градина с „Празник на буквите“.

Инж. Ральо Ралев, кмет на район „Северен”, секретарят на района Д. Йорданова, образователният експерт Н. Нончева бяха официални гости на събитието. Отрупана в цветя, Слава Антова - директор на институцията, посрещаше всеки новодошъл със сърдечна усмивка и благодарност за отличното взаимодействие през всичките години на сътрудничество и с родителската общественост, и с кметската администрация. Детското заведение е образец за изключително успешна работа по посока материалното обезпечаване на възпитателно-образователния процес, доказателство за което от последната година са модерно оборудваните шест детски площадки, както и спечеленият през тази пролет проект към ПУДООС. Той ще даде възможност да бъдат монтирани 2 нови сенника за осигуряване на здравословен престой на открито за децата на градината.

Празникът на най-големите космонавтчета зарадва гостите с много стихове, песни и танци, но най-голямо впечатление направиха знанията на децата за буквите, за българската азбука, за България. От усмихнатите лица на възпитаниците на „Космонавт“ струеше самочувствието им, че вече са готови да станат първолаци. Това им пожела и инж. Ральо Ралев, който ги поздрави с чудесния празник на буквите. Да обичат българския език, да обичат книгите и знанието бяха думите му към децата, а на педагозите в детската градина той пожела да продължават да отстояват авторитетното й име. След минутите на вълшебни преживявания песента „Обичам те, България” събра на финала щастливите космонавтчета и техните учители, а възторжената публика дълго ги съпровождаше с аплодисменти.

Main Menu