Иван Тотев отказа битка за трети мандат: Чувствам се уморен! ГЕРБ направи най-доброто управление на Пловдив /видео/

22 Юли 2019 12:07

Кметът на Пловдив Иван Тотев днес отказа да се кандидатира за трети мандат, часове преди да започнат събранията за номинации на ГЕРБ за местните избори.

„Ще си направя самоотвод на днешните събрания, категорично съм решил. Сигурно ще имам номинации, но се отказвам. След 12 години в управлението чувствам умора и нещо като „бърнаут“. Бях районен кмет, областен управител и кмет на Пловдив. Искам да си почина 1-2 години, но ще продължа да работя активно за ГЕРБ. Цял живот ще работя за Пловдив. Трябва да има приемственост и ГЕРБ да направи още четири успешни години в Пловдив. Ще направя един отчет за мандата в Драматичния театър и ще загася осветлението.“, обяви Иван Тотев.

Той отказа да съобщи кого би подкрепил за кмет на Пловдив. „След два мандата превърнахме Пловдив в хубаво място за живеене и работа. За 8 години свършихме много работа и проекти. Обликът на града се промени. Не съм се страхувал да вляза в битка, когато съм вярвал, че нещо се прави в името на града ни. Всяко нещо, за да стане хубаво, най-напред се минава през много битки и много засегнати хора, а това отнема от твоята енергия. Виждам много хора, които искат да станат кмет на Пловдив, но това не е толкова просто, има и обратна страна, която хората не виждат и която е свързана с голяма отговорност. Аз лично имам своя фаворит, защото имам поглед върху всеки един от потенциалните кандидати. Лесно се управлява след слаб кмет като Славчо Атанасов. Горд съм от постигнатото през моите два мандата“, подчерта Тотев.

Main Menu