Здравко Димитров фаворит на Западен за кмет, Димитър Колев за райкмет. Ясен Михайлов No1 за съветник

24 Юли 2019 20:02

Областният управител Здравко Димитров спечели най-много гласове по време на номинациите за кмет на Пловдив на събранието на ГЕРБ-"Западен". Той получи 59 гласа от 72-ма присъстващи. Номинацията за Зико беше издигната от Пламен Христозов. След него с 48 гласа е сегашният кмет на Западен Димитър Колев, а трети е кметът на Пловдив Иван Тотев с 41 гласа. Общо 7 кандидати за градоначалник бяха номинирани. За кмета на район "Централен" Георги Стаменов гласуваха 15 души.

За кмета на район "Тракия" Костадин Димитров гласуваха 27 членове на ГЕРБ. За Стефан Шилев - директор на РИОСВ, гласуваха само 9.

Бившият шеф на Областно пътно управление и общински съветник Петър Попов издигна кандидатурата на Радослава Ташкова за кмет на Пловдив. Тя събра едва 12 гласа, но Попов гласува против номинацията си.

Димитър Колев, който е кмет на район "Западен", получи най-много номинации за втори мандат - 66. Останалите кандидатури бяха на Ангел Славов и Тодор Тодоров. За Общинския съвет най-силна подкрепа имаше сегашният съветник и шеф на партийната структура на ГЕРБ в район "Западен" Ясен Михайлов. Той събра 70 гласа от 70 присъстващи в началото. Димитър Колев и Ангел Славов събраха съответно 65 и 64 гласа. Общо 14 души бяха номинирани.