Славчо Атанасов представи кандидатите за районни кметове, Каракачанов: Коалицията с ГЕРБ е застрашена, ако има фалшификации в Пловдив

05 Сеп 2019 18:47

Кандидатът за кмет на Пловдив от НФСБ и ВМРО Славчо Атанасов обяви кандидатите за районни кметове. На представянето присъстваха лидерите на двете патриотични формации Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Кандидат за кмет на район Западен ще е Десислава Желязкова, на район Южен Борислав Инчев, на Тракия Апостол Шопов, а за Източен ще се бори Павел Милушев. Иван Димов ще е кандидат за район „Централен“, а в „Северен“ ще е Станислав Стратев.

Славчо Атанасов е категоричен, че ще бият ГЕРБ с 7-8 хиляди гласа.

„Заедно с колегите от НФСБ и ВМРО ние показваме новото лице на новата патриотична вълна в България. Това всъщност е старото ново обединение между НФСБ и ВМРО, това е действащата формула на патриотизма. Ние успяхме да се освободим от част от хората, с които бяхме в коалиция в Народното събрание и това даде незабавни резултати. Първият законопроект, който беше внесен за настоящата сесия на парламента, още от първия ден вчера, беше законопроект на нашата парламентарна група – „Обединени патриоти – НФСБ и ВМРО“. Днес внесохме втори законопроект, уникален, първи по рода си, законопроект за защита на възрастните хора в България. И с тези две първи действия на новата – стара група ние показваме и новия модел на патриотизма в България“, подчерта Валери Симеонов. По думите му представянето на екипа в Пловдив днес е и символично свързано с празника на Съединението, защото това е бъдещето на съединението на патриотичните сили в България.

Вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов допълни: „Виждате ги - млади, енергични, хора, които са доказали своя патриотизъм и своя професионализъм. Убеден съм, че на тези избори пловдивчани най-накрая ще имат възможността свободно и без манипулации да изразят своя вот. Защото знаете много добре, че последните два пъти изборите в Пловдив бяха купени и фалшифицирани. Това не сме го забравили. Искам да кажа, че ако някой мисли да печели Пловдив както миналия път, с едни 1000 гласа, ей така появили се отнякъде в четири часа сутринта, това ще постави на сериозно изпитание цялата голяма коалиция. Или играем мъжки и колегиално, феърплей, или ако ще си правим тези номера от миналите избори, няма как да продължават така нещата. Пожелавам на всички пловдивчани да бъдат активни и да направят своя избор, така, както го направиха и последните два пъти, но ние пък ще бъдем още по-бдителни, за да не допуснем да се случат тези манипулации, с които нашият опонент печелеше изборите в Пловдив. Казвам го съвсем отговорно, за да не стане така, че утре някой да не ни е разбрал или че аз криво съм се изразил“, категоричен беше Красимир Каракачанов.

Main Menu