Дани Каназирева, кандидат за кмет от СЪЮЗ ЗА ПЛОВДИВ: Умно и открито управление на Пловдив

16 Окт 2019 10:36

Икономика, доходи, общинска администрация с компетентни служители,  достъп на всички деца до детски заведения, добро здравно обслужване, улици без дупки, кръстовища на две нива, чист въздух. Тези  важни задачи бяха посочени от кандидата за кмет на „Съюз за Пловдив“ Дани Каназирева на дебата по тв Нова за управлението на Община – Пловдив. 

„В Пловдив няма безработица, проблемът е сниски доходи, тоест имаме работещи бедни“, каза Каназирева и посочи, че местната власт пречи за развитието на икономиката и по този начин блокира  повишаване на доходите. Една от причините е корупция, другата е, че   високообразованите хора не се чувстват добре в града, защото управляващите като най-голям работодател с 10 000 служители налагат модел на посредственост и изтикват на високи позиции партийни кадри без качества и образование.

Според кандидата за кмет общината ще стане по - привлекателна за инвеститори, 

ако  се премахнат тежките  бюрократичнирежими

и корупцията и се намалят сроковете за издаване на документи. Необходима е промяна - дългосрочно предвидима данъчна политика , справедливи такси и наеми, ефективна администрация , добра инфраструктура, лесна комуникация,  ясни правила и бързо обслужване. Това са принципите на Дани Каназирева  в управлението. 

Дани Каназирева счита, че Пловдив ще привлича повече инвестиции, ако  се обедини със съседните  изкуствено създадени общини.  

Ако стане кмет, Каназирева ще въведе следните правила -  открити и честни конкурси, привличане на нови инвестиции без нагласени търгове, предимство за младите семейства при настаняване в общински жилища, строителство на нови детски градини и ясли, за да се създаде сигурността за младите хора.

Дани Каназирева заяви, че не приема решението на Община Пловдив за намаляване на приема в 23 училища , които се обучават на двусменен режим.  Тя е категорична, че трябва да се инвестира  в разширението на базата. За пример посочи бъдещето

изграждане на 2 нови  училища - 

в двора на ХГ „Св.св.Кирил и Методий“ и нова сграда на Математическа  гимназия.

Кандидатът за кмет отбеляза, че основната причина за лошото състояние на общинските здравни завдения е партийното  кадруване. Тя обяви твърдото си намерение да сложи край на тази порочна практика,  да оказва подкрепа  на медиците  и да съдейства за обновяване на общинските здравни заведения. В общинските ДКЦ в шестте района трябва да се разкрият денонощни лекарски кабинети, счита Каназирева.

„Милиони левове  изтичат в  скъпи и неефективни улични ремонти, но няма нито един сантиметър в нова инфраструктура.

Време е за умно планиране  на ремонтите

и строг контрол върху качеството“, подчерта кандидатът за кмет.

Сред  най-важните обекти , които екипът на „Съюз за Пловдив“ възнамерява да изпълни, са пробивът  на Водната палата, разширение на  бул.  „Марица-север“, ул. „Даме Груев“ и бул. „Александър Стамболийски“,  продължението  на бул. „Македония“, запазването  на Бетонния мост при нови стандарти за височина, изграждане на подлез  „Модър – Царевец“.

С цел подобряване  на подземната инфраструктура  не бива да се отлагат проектите за воден цикъл и Южен обходен колектор, заяви кандидатът за кмет. 

Изграждането на нови пътни артерии и разширение на съществуващите е една от

главните предпоставки за разтоварване на трафика, 

счита Дани Каназирева. Според експертите на „Съюз за Пловдив“  незабавно трябва правилно да се регулират светофарите.

Каназирева е убедена, че има начини да се въведе ред в паркирането. Едни от основните мерки са: спиране на разпродажбата на общински имоти и отреждане на част от тях за паркоместа в районите,  изграждане на буферни паркинги в широкия център и на джобове, ако улиците позволяват.

Кандидатът за кмет подчерта, че Пловдив има нужда от

екологичен транспорт и новиудобни връзки



между районите.  Нейна е идеята за създаването на ново общинско предприятие „Градски транспорт“, което да кандидатства за финансиране  по европрограми  с цел  закупуване на електроавтобуси и тролейбуси.

Ако Дани Каназирева  стане кмет, ще иска по линиите да има повече автобуси.  За работещите пловдивчани ще въведе   преференциални евтини карти, с които да се пътува по няколко линии. За  пенсионерите ще намали месечните карти на 8 лв. вместо 16 лв.

Чистият въздух е една от важните задачи на „Съюз за Пловдив“, каза Каназирева.  Тя увери, че няма да допусне изменението на Общия  устройствен план,  което предвижда 2265 дка зелени площи да се преотредят за строителство. „Това ще бъде престъпление спрямо Пловдив, ако се допусне“, каза кандидатът за кмет. 

Сред мерките, които ще въведе, са: редовно миене на улиците, екологичен обществен транспорт, контрол върху използване на твърди горива. 

Дани Каназирева   

не спести  острите въпроси към конкурентите.

Николай Радев  попита  дали ще подкрепи искането на „Съюз за Пловдив“  партийния му лидер Гергов да си върне на общината къщите в Стария град? 

Изненада Славчо Атанасов  с въпроса не срамува ли се от лидера си Валери  Симеонов, който нито веднъж не е дошъл в Пловдив по време на предизборната кампания?

Постави в неудобно положение Здравко Димитров, като го попита как ще преодолее влиянието, което Иван Тотев запазва като партиен лидер в града  чрез листата за ОбС на ГЕРБ, и чрез районните кметове, които са изцяло негови хора?

„Всеки проблем, който засяга живота на пловдивчани, е приоритетен за мен – от транспорта, трафика и паркирането, през опазване на зелената система до здравеопазването и социалните услуги.

Но за решаването им са нужни – експертиза, уважение, силен екип и бързи темпове на работа. Това искам да дам на града си“, сподели  в края на дебата Дани Каназирева.

Main Menu