Стоян Алексиев празнува с пенсионери Деня на християнското семейство

22 Ное 2019 11:29

Кметът на район „Северен” Стоян Алексиев отбеляза големия християнски празник 21 ноември - Въведение Богородично с пенсионерите от клуб „Надежда”, намиращ се на ул. ”Гонда вода” №1.

Както повеляват традициите на този ден, той и заместниците му Лариса Кътова и Калоян Георгиев бяха посрещнати с питка за здраве и берекет.

На празнична софра гражданите споделяха своите спомени за почитането на Деня на християнското семейство. Разговаряха с кмета за вярата, за християнските ценности и добродетели.

Стоян Алексиев подари икона с образа на Свети Мина - покровител на семейството на пенсионерите от „Надежда“, а от името на целия клуб получи ръчно изработена икона с лика на Света Богородица.

„Благодарим на районното кметство за уважението, защото ние, възрастните хора се нуждаем от малко внимание“, каза председателят на пенсионерски клуб „Надежда“ Мария Жайгарова.

„21 ноември е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме и колко много означават те за нас. Семейството е ценност, съумяла да съхрани народността и духовността ни през годините, затова нека посветим този ден именно на него”, обърна се към пенсионерите Стоян Алексиев.

По стар български обичай хората от клуба извиха кръшно хоро, начело с кмета Стоян Алексиев. И си пожелаха да отбележат още много празници заедно.