Стоян Алексиев гостува на Международна научно-практическа конференция „България на регионите 2019“

25 Ное 2019 15:00

 

 

Международна научно-практическа конференция „България на регионите 2019“ се проведе във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – гр. Пловдив /ВУАРР/ .Темата на събитието бе „Фискална политика, глобализация и икономически растеж: предизвикателства и перспективи на устойчивото развитие“.

Официален гост на конференцията по покана на президента на ВУАРР проф. д-р инж. Димитър Димитров бе кметът на район „Северен“ г-н Стоян Алексиев.

Научният форум се организира от катедра "Финанси" на Факултета по икономика и управление с подкрепата на Фонд "Научни изследвания". Лектори на мероприятието бяха учени и експерти от 6 държави-Турция, Украйна, Македония, Албания, Косово и България.

„Глобализацията е пряко свързана с глобалното разпространение и взаимопроникване на идеи, капитали, технологии и елементи на културата. Докато поддръжниците й я разглеждат като фактор за стопанското развитие в световен мащаб, нейните противници смятат, че тя е причина за икономически и екологични вреди“, каза в словото си г-н Стоян Алексиев. Кметът на район „Северен“, който е икономист по образование, подчерта още, че въпреки различните възгледи, глобалното движение на хора, стоки и идеи ще се увеличава значително през следващите години.

В рамките на научната конференция бяха представени доклади в девет тематични секции: Фискална политика – проблеми и предизвикателства; Регионално развитие, инвестиции и риск; Заплахи и възможности на глобализацията; Регионални стратегии и мениджмънт; Бизнес модели, устойчиво развитие и иновации; Конкурентоспособност, предприемачество и потенциал за растеж; Съвременни финансови методи и приложения; Заетост, социално включване и регионални политики и Индустриална революция и човешки капитал.

Main Menu