Костадин Димитров присъства в ДГ „Еделвайс” на старта на седмицата на четенето

06 Дек 2019 13:24

 

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров присъства в Детска градина „Еделвайс” на инициативата, с която в Пловдив бе дадено символичното начало на Националната седмица на четенето.
С помощта на педагозите малките артисти разкриха своя талант и пресъздадоха магията на приказките в спектакъла „Моят любим герой”. Директорът на детското заведение Надя Загорска подчерта, че всеки ден работят така, че да възпитават у децата любов към четенето и необятния свят на книгите.
„Книгата е безценно богатство. Тя може да ни заведе до далечни места, да ни запознае с приказни герои и да ни разкаже невероятни истории”, подчерта кметът на „Тракия” Костадин Димитров.
Национална седмица на четенето започва от понеделник, 9-ти декември 2019 г. и се организира от Министерството на образованието и науката с цел насърчаване и повишаване на грамотността на учениците.
Гости на празника в ДГ „Еделвайс” бяха още Добринка Минева – експерт „Предучилищно образование” към РУО, заместник-кметът на „Тракия” Веселина Стоянова, секретарят Женя Петкова и началник на отдел „Образование, социална и европейска политика” в районната администрация Лиляна Власова.

Main Menu