Две тежки катастрофи в Пловдив и Калековец, шофьор е в болница

05 Ян 2020 13:32

Тежка катастрофа е станала в пловдивското село Калековец, съобщиха очевидци в социалните мрежи. Шофьор на лек автомобил БМВ 520 се е преобърнал по таван на входа на селото откъм село Стряма, потвърдиха за DarikNews от пресцентъра на полицията.

 

По първоначални данни инцидентът е станал около 6.20 ч. 21-годишен мъж, който шофирал с висока скорост, не можал да вземе завоя на входа на селото, изгубил управление над колата и се блъснал в две паркирани пред къщите коли - "Порше Кайен" и "Деу Матиз", а накрая спрял в стълб с електрическо табло. От удара БМВ-то се преобърнало.

На място са били изпратени полицейски екипи и линейка. Шофьорът, който е от ромски произход и е с кипърска шофьорска книжка, е откаран в болница. Той е с фрактури на двата крака, уточниха от полицията.

Нанесени са сериозни щети на паркираните коли, като най-тежко пострадал е джипът "Порше Кайен".

Предстои водачът да бъде тестван за алкохол и наркотици в болницата. На мястото на инцидента се извършват огледи, движението е затруднено и се извършва в едната лента за движение.

Още една катастрофа е станала тази сутрин в Пловдив - на кръговото кръстовище до Международния панаир - свързващо булевардите "Цар Борис III Обединител" и "България".

При навлизане в кръстовището 22-годишна жена е изгубила управление над "Пежо" 307 с пловдивска регистрация и се удря в стълб. Шофьорката е прегледана в болница, алкохолната ѝ проба е отрицателна. Освободена е за домашно лечение.
Леката кола е със сериозни щети, уточниха от полицията. Катастрофата е отработена по административен ред.

Main Menu