Адвокат Михаил Екимджиев: Вместо приватизацията, да разследваме управляващите

13 Фев 2020 16:27

"Аз съм против един огромен финансов и организационен ресурс на прокуратурата да отива в свирката на влака, за да разследва неща, от които е очевидно, че нищо няма да излезе, вместо за разследва сегашните управляващи".

Това заяви адвокат Михаил Екимджиев от Асоциацията за европейска интеграция и защита на човешките права пред БНР. Повод за неговия коментар е разпореждането на главния прокурор Иван Гешев ДАНС да провери приватизационните сделки.

Мотивът на Екимджиев е, че заради изтеклите давностни срокове "шансът да се намери престъпление, което да може да бъде ефективно наказано, престъпление свързано с приватизацията, е теоретичен". Според него проверката е по-скоро пропаганден ход.

Малко по-рано и бившият главен прокурор Никола Филчев коментира, че давността пречи на разследването на приватизационните процеси.

 

"Това е димка, една популистка пушилка, която прокуратурата пуска, за да ръкопляска народът и да не задава въпроси", смята Екимджиев.

Той запита защо вместо да се връщаме 30 години назад, където нищо не можем да открием и да накажем, не разследваме чадъра над Васил Божков в последните 5 години или над Цветан Василев в последните 10 години.

Main Menu