Каназирева: 272-ма са под карантина в Пловдивска област, пристигат защитните облекла

20 Мар 2020 11:07

 

272-ма са под карантина в Пловдивска област само до вчера. Екип от РЗИ обикаля карантинираните и ги контролира, дали спазват карантината. Днес пристига първата част от защитните облекла, предназначени за хората на т. нар. първа линия за борба с коронавируса. Това обяви областният управител Дани Каназирева след заседанието Областния кризисен щаб.

Създадена е предварителна организация за раздаването на облеклата, а всички болници, които са обявили готовност, започват преобразуването на отделенията си за работа с коронавируса, допълни Дани Каназирева.

Тя допълни, че вече има количествено-стойностна сметка за бъдещата вирусологична лаборатория под тепетата. Вече има и концепция как да бъде направена лабораторията, скоро ще бъде обявен начинът на финансиране.

Очакваме гласуваните промени в законодателството, свързани със закона за извънредното положение, за да се избегнат тежките процедури по ЗОП за доставка на апаратурата, каза още областният управител.

Каназирева бе категорична, че ако жителите на Столипиново и другите ромски махали в Пловдив и областта не изпълняват предписанията, ще се вземат още по-строги мерки и те ще бъдат поставени под карантина.

Main Menu