РЗИ затвори спешното отделение в Пълмед, където работи заразеният с COVID-19 лекар

20 Мар 2020 13:41

 

Здравните власти в Пловдив затвориха спешното отделение на частната болница, в която е работил един от двамата заразени с коронавирус. Предстои дезинфекция на отделението.

В момента се изследват колегите на 52-годишния лекар с коронавирус. След като се почувствал зле, той се е изолирал за шест дни и не е имал контакт с пациенти.

Във връзка със установен положителен резултат за наличие на коронавирус на член от персонала, работещ в Спешно отделение на "Пълмед" до извършване на всички дезинфекционни мерки е разпоредено със заповед на РЗИ-Пловдив помещението на Спешно-приемно отделение да бъде изместено в корпус В.


Контактните лица са установени, тествани са в Референтна лаборатория и са под домашна карантина. Те се намират се в добро състояние без симптоми.Членът на персонала с положителна проба за коронавирус е също под домашна карантина.

 

В инфекциозната клиника в УМБАЛ Св. Георги се лекува 39-годишнен пациент с COVID-19. Той е в добро общо състояние. Заразата е установена, след като се е върнал от Англия.

Main Menu