Как да внесем пролетна свежест у дома

22 Апр 2020 13:41

Пролетта безспорно е един от най-дългоочакваните сезони – с наситените си багри, цветни блогоухания и галещо слънце. Днес най-лесният начин да се докоснем до свежестта му е като го поканим в домовете си. Разнообразието от домашни пролетни растения е богато, а до 30 април и с 10% отстъпка в Мосю Бриколаж на всички предложения извън промоция.

Обновеният магазин в Пловдив на бул. „6-ти септември“ 223А работи при засилени мерки за дезинфекция. Френската верига предлага и различни опции за дистанционно пазаруване – на mr-bricolage.bg и по телефон или Viber. При поръчка по телефона над 100 лв. доставката в Пловдив е безплатна, а над 200 лв. - и в цялата страна.  

Растенията имат разнообразни благоприятни свойства – красят дома, подобряват физическото и емоционалното здраве, успокояват и дори помагат на концентрацията. Ето някои от тях, които ще вдъхнат пролетна свежест във всеки дом.

 

ПЕТУНИЯ

Петунията цъфти от май месец чак до късна есен, а красивите ѝ цветове я правят чудесен избор за всеки дом. Обича топлина и светлина, затова вирее най-добре на балкона, терасата или в градината. Петунията не е капризно цвете, но не обича вятъра, ето защо се препоръчва да се постави на завет.

САКЪЗЧЕ

Подобно на петунията, сакъзчето се отглежда предимно на отворени пространства, затова е много подходящо за балкона или терасата. Цветовете му варират от розови, лилави и червени до прекрасно преплитащи се бялорозово и бялочервено. За осигуряване на цъфтеж и през зимата, през студените месеци сакъзчето може да се прибира на закрито в помещение с добра слънчева светлина.

 

МУШКАТО

Мушкатото е едно от най-разпространените саксийни цветя у нас. През първата си година растението е най-жизнено и цъфти обилно, затова се препоръчва ежегодно преразмножаване. Мушкатото е непретенциозно и издържа на суша, тъй като има способност да задържа вода. Освен това, притежава свойството да пречиства въздуха от бактерии.

 

ТУЯ БРАБАНТ

Туя Брабант е представител на семейство Кипарисови. Растението се използва за изграждане на живи плетове и е изключително приспособимо към различни условия, устойчиво е дори на зимни температури. Друго негово предимство е бързият му растеж, който го прави чудесен избор за всеки домашен двор или обширна тераса.

Main Menu