Мащабна акция за подпомагане на самотно живеещи граждани в „Северен”

29 Апр 2020 09:44

 

 

Mащабна акция за подпомагане на самотно живеещи възрастни хора стартира в „Северен”, съобщи районният кмет Стоян Алексиев.

С активното съдействие на Трето РПУ – Пловдив, администрацията на район „Северен” установи адресите на близо 60 души - възрастни хора в трите основни квартала: „Гагарин“, „Кършияка“ и „Захарна фабрика“. Екипи посетиха домовете на самотните хора, за да им предоставят пакетирани храни от първа необходимост: тестени изделия, ориз, леща, олио, месни, рибни и постни консервирани храни, както и трайни колбаси.

Благородната инициатива се проведе с подкрепата на БЧК – Пловдив и фирма „Белла България“, която предостави част от хранителните продукти.

След сигнал до кмета на района Стоян Алексиев, се осигуриха спешно хранителни пакети за още 10 лежащо болни граждани от района, които са в нужда.

Районният кмет благодари както на БЧК – Пловдив за активното съдействие и навременната помощ, така и на бизнеса, които намират все повече възможности да се включват в кампаниите на районната администрация за оказване на подкрепа на граждани в затруднено материално положение.

Main Menu