ВМРО: Защо се взимат пари от важни за Пловдив проекти?

12 Май 2020 14:28

На онлайн брифинг ВМРО постави важни въпроси за актуализацията на бюджета и за проекти свързани с бъдещето на град Пловдив. 

"Искаме да попитаме защо се взимат пари за проекта за кино "Космос". За този проект се говори вече от 7-8 години, но реални действия няма, а обществото остава без отговор защо не се случва нищо. За реконструкцията на булевард "Христо Ботев" и улица "Даме Груев". Подкрепяме решението да се вземат пари от зоологическата градина, но питаме кога най-накрая тя ще бъде открита и пловдивчани ще могат да я посещават", заяви Борислав Инчев. 

"Много лошо впечатление и обидно за цяла една професия е, че за първи път от над 20 година Община Пловдив няма да удостои заслужили учители, директори и да бъдат връчени почетни значни и знаци на пловдивските училища. Лично ние смятаме, че пловдивските учители направиха така, че децата да получата своето обучение в тези тежки условия. Това е неуважение към тях и професията им." 

"Има още едно нещо, което за нас е притеснително - от общинската администрация са поставили въпрос – отпадането на над 3 000 000 лева от доизграждането на бул. "Северен". Има ли оскъпяване на изграждането на булеварда, от предварително заложените от заема от ЕБВР, ако има – колко е, как се е случило, то е над 12 000 000 лева – има ли разплатени от бюджета вече, ако има в какъв размер, на базата на какви проекти се е случило това увеличение, има ли допълнителни договори, водени ли са разговори тези разходи наложителни ли са и защо се е стигнало до тях..."

"Актуализацията е наложителна, тези приходи няма как да бъдат събрани до края на годината ще има поне няколко актуализации. Това актуализиране е по-скоро счетоводно напасване." 

"Ние ще излезем с цялостна пресконференци за анализ на общинския трансорт, наблюдаваме процеси в ущърб на обществото. До скоро рейсвоете наполовина курсове, сега ще се движат с нормално разписание, има ли достатъчно рейсове, които да покрият курсовете", заяви Инчев относно транспорта.

 

Main Menu