Ген. Явор Матеев: Паметен ден за силите за специални операции на българската армия /снимки + видео/

04 Юли 2020 11:35

Генерал-майор Явор Матеев командир на Съвместното командване на специалните операции  направи пламенна реч при посещението на премиера Бойко Борисов по време на тържествената церемония по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции в 68-ма бригада в Пловдив.

"Паметен ден за силите за специални операции на българската армия. От боеве от 1943 година и епичните боеве на Стражин и Страчин Специалните сили на българската армия преминаха през върхове,
но и страхотни изпитания. Благодарим на политическото и държавното ръководство, нашите патньори и българската православна църква, че ние днес сме живи и изпълнява по най-добрия начин нашите задачи за опазването на сувернинета на България. Благодарим на министър-председателя. Господин министър няма да забравим, че вашето първо посещение беше при нас в 68-ма бригада."

 

Като началник на отбраната заставам зад Съвместното командване на специалните операции. Заставам зад думата "съвместно". Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Той беше категоричен, че проведената вчера сертификация на Тактическата група за специални операции (ТГрСО) за застъпване в дежурство към силите за отговор на НАТО е била успешна, динамична и сложна, благодарение именно на вложените съвместни усилия.

Адмирал Ефтимов се обърна към командира на Специалните сили генерал-майор Явор Матеев: "Господин генерал, в строя вече имате и други униформи на видовете Въоръжени сили, нека този брой се множи! Зад вас застават и командирите на видовете Въоръжени сили и всички командири от формирования от Българската армия. Работете за съвместността, това е необходимо в съвременните условия!", призова началникът на отбраната.

Main Menu