Общински съветник от ОбС –Пловдив сред новите заразени от COVID-19

04 Юли 2020 13:16

От новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в Пловдив и областта 22 лица, само две са хоспитализирани. Останалите са на домашно лечение.
За съжаление имаме починал пациент –жена на 59 години от Перущица с придружаващо заболяване бронхиална астма.
От новите случаи 9 са от Пловдив.
В това число общински съветник от ОбС –Пловдив. РЗИ извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. В тази връзка ще бъде организирано тестването на всички общински съветници, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък.
„Няма място за паника. Навсякъде може да се случи подобно нещо. Ще бъде извършено всичко необходимо и според изискванията на здравните власти, коментира областният управител Дани Каназирева.
Сред пловдивските случаи е един положителен на работещ в дискотека „Сикретс“. Заведението е затворено за дезинфекция за 14 дни и ще бъде изследван персонала. Свързан с дискотеката е и друг случаи на посетител, който е пловдивчанин. И тук се извършват необходимите противоепидемични мерки и се връчват предписания.
Три от днешните случаи са свързани с поделението в Асеновград, като два от новорегистрираните са от града и един от Пловдив.
Останалите случаи са от община Кричим, но не са свързани с шивашкия цел, общините Родопи, Стамболийски и Карлово –установените положителни са контактни лица на предишни случаи.
Общият брой за областта е 263, излекуваните са 103-ма, на домашно лечение 112, хоспитализираните са 42.