Кметът Здравко Димитров даде старт на младежки проект за над 2 млн. лв.

15 Юли 2020 17:02

Кметът Здравко Димитров даде старт на проекта „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие”. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 2 053 740 лева, а периодът му е 36 месеца.

„Това е първият европроект, който Община Пловдив спечели в този мандат. Радвам се, че е свързан с младите хора, защото обичам да работя с тях, защото те са нашето бъдеще. Пожелавам успех на екипа и нека след време някой от участниците в него да бъдат на водещи позиции в управлението на града и страната“. Това заяви в приветствието си кметът Здравко Димитров.

Зам.-кметът по „Спорт и младежки дейности“ Георги Титюков представи екипа за управление на проекта. Дейностите по него ще се проведат в шест населени места в областта, като още до края на годината работа ще започне в Сопот и Хисаря.

В проекта са включени общо 10 дейности: „Обучения и работа в региона“, „Младежки инициативи“, „Младежки форум“, „Образователен форум“, „Благотворителни базари“, „Обучителен семинар“, „Работни посещения в страна-донор“, „Международни младежки обмени“, „Обмяна на опит и добри практики на международно ниво“ и „Изграждане на умения на младите хора в новото време“.

В рамките на трите години ще бъдат проведени 2 големи младежки фестивала, като за участие в тях ще бъдат поканени 40 международни младежки организации.

Проектът „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие” се изпълнява по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г.

На представянето присъстваха ръководителите на Младежките центрове в Добрич, Враца и Стара Загора, които заедно с пловдивския, са първите подобни в страната.

 

 

Main Menu