Радев: Нито познавам този "Шиши", нито Доган, нито Божков, Борисов е давал поръчки за милиарди

16 Юли 2020 18:40

Младите хора ни извадиха от апатията, събудиха се и казаха "Мутрите вън!". Младите хора ни върнаха надеждата, защото вече не търпят мизерията и корупцията. Те искат да изгонят мафията от властта и прокуратурата. Няма никакъв смисъл кабинетът да се хвали и да се инати сам пред огледалото". Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Пловдив. Под тепетата държавният глава се срещна със студенти от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“.

Аз нито познавам този "Шиши", нито Доган, нито Божков, но друг е давал. В случая премиерът, огромни обществени поръчки за милиарди тъкмо на "Шиши". Друг е пушил пури, друг е раздавал банки. Така че, който е имал вземане-даване с този трик сега ще трябва да си носи последствията. Това каза президентът Румен Радев относно обвиненията, че служебното му правителство е създадено от "Шиши".

"Хората затова са на улиците. Протестът не е социален, не мога да кажа, че е политически. Той е морален, за морал в управлението, политиката, за начина на управление в държавата", каза още Радев.

"Има народи без правителства, но няма правителство без народ. Естественият изход е оставка - никакви прегрупирания вътре в кабинета не мога да спрат тази оставка", категоричен беше той.

По-рано днес лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви, че коалицията запазва своята стабилност и ще продължи управлението на държавата до завършването на мандата ѝ. Вчера премиерът Бойко Борисов поиска оставките на трима министри - Владислав Горанов, Младен Маринов и Емил Караниколов. По-рано през вчерашния ден БСП внесе 5-тия си вот на недоверие срещу правителството, този път на тема корупция.

Main Menu