27 новорегистрирани в Пловдив и областта, 80 са оздравелите пациенти

24 Юли 2020 14:42

 

„За изтеклото денонощие в пловдивска област има 80 оздравели пациенти от COVID-19, което е добрата новина на фона на общата епидемична картина“, съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева.
Тя уточни, че по данни на РЗИ 118 са хоспитализираните пациенти в отделенията на болниците, определени за лечение на коронавирус. От тях с доказана диагноза са 93-ма, а през последните 24 часа приетите за болнично лечение са 3-ма – една жена и двама мъже на възраст между 65-75г., като състоянието им е задоволително. Няма интубирани пациенти.
Към днешна дата свободните легла са 104, а за интензивно лечение са 31.
Общият брой на пациентите с COVID-19, жители на пловдивска област, е 730. От тях в общините: Пловдив – 457, Карлово – 37, Кричим – 22, Хисаря – 6, Родопи – 65, Стамболийски – 19, Калояново – 5, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица - 19, Асеновград – 34, Брезово – 2, Куклен – 7, Садово – 8, Първомай – 2, Съединение – 8, Сопот - 5.
На домашно лечение са 376 лица.
От новорегистрираните случаи има едно медицинско лице – стоматолог с частна практика. Това е жена на 60г., която е в домашна изолация.
Сред останалите случаи най-младият пациент е дете на 5г. от гр. Асеновград и е под карантина в дома си, а най-възрастният е жена на 77г. от гр. Пловдив, също на домашно лечение.
„Голяма част от новите случаи все още се проучват от здравните власти и се вземат съответните противоепидемични мерки. Към момента няма данни за нови огнища. Случаите са пръснати в общините по 1 или 2-ма, като най-много са в Пловдив – 21. Ситуацията, обаче е динамична и отново апелирам за лична отговорност и спазване на мерките, доколкото е възможно, за да пазим себе си и близките си“, коментира Каназирева. По думите й Медицинският щаб всекидневно следи ситуацията в болниците, относно броят на заетите и свободни легла, както и за обезпечеността на диагностично -лечебния процес.

Main Menu